2013. április 20.

Medvehagymás tojástekercs



Hozzávalók: 5 tojás, 2 evőkanál tejföl, 4 dkg liszt, 3 dkg vaj, 10 dkg sajt, 15 dkg gomba,  1 csokor medvehagyma, só, bors

Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, felverjük és hozzáadunk 1 evőkanál olvasztott vajat, a tejfölt, a  csíkokra vágott medvehagymát és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk és jól összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt kb. 25x30 cm-es nagyságú tepsibe öntjük és 10 perc alatt megsütjük.Míg sül, a gombát megmossuk és lecsöpögtetjük, majd apró kockára vágjuk és a vajon megpároljuk, míg a keletkező leve elfő. Kevés sóval és borssal ízesítjük. A tojástekercset még forrón átfordítjuk, hogy a medvehagymás fele kerüljön majd kívülre, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a gombát és szorosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk és pár órára hűlni hagyjuk, majd éles késsel szeletekre vágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...