2013. április 27.

Mimózasaláta



Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg konzervkukorica, 15 dkg sajt, 2 alma, 4 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 1 citrom leve; 
a majonézhez: 1 tojássárga, 2 dl olaj, só, őrölt bors, citromlé; 
a tálaláshoz rukkola vagy saláta

Elkészítése
A majonézhez a tojássássárgát enyhén megsózzuk, majd folytonos keverés mellett lassan belecsorgatjuk az olajat, a végén pedig belekeverjük a tejfölt. Sóval, frissen őrölt borssal és egy kevés citromlével ízesítjük. 

A kukoricát leöblítjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Egy tojássárgát és négy vékony tojásszeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig apró lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot és az almát szintén lereszeljük, az almát azonnal meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a sajttal. A hagymát vékony karikákra vágjuk. Egy üvegtálba rétegesen lerakjuk a kukoricát, rá az almás sajtot, a zöldhagymát és a tojást, és mindegyik réteget bőven meglocsoljuk a tejfölös majonézzel. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Tetejére reszeljük a tojássárgát és tojásszelettel  valamint zöldhagymával és almával díszítjük. 3 - 4 órára jól lehűtjük, majd salátával tálaljuk. 


 A salátát készíthetjük és tálalhatjuk egyszemélyes adagokban is, ekkor egy ételformázó gyűrű oldalát vékonyan lekenjük olajjal, majd ezt a tányérra teszünk és ebbe rétegezzük a saláta hozzávalóit. Minden réteget kissé lenyomkodunk, hogy megtartsa a formáját és miután az utolsó réteggel is végeztünk, a formát óvatosan kihúzzuk. 




3 megjegyzés:

sedith írta...

De szép!!! :) Már megint... :)

Adél írta...

:)

Konyhavirtuóz írta...

Hű, micsoda napsütötte színkavalkád! Biztos nagyon finom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...