2013. május 13.

Inyenc halacska





Hozzávalók: 200 g-os olajos hering konzerv, 2 krumpli, 1 sárgarépa, 1-2 zöldhagyma, 2 evőkanál majonéz, 2-3 evőkanál tejföl,  1 citrom, só, bors; a díszítéshez: 4 db hónaposretek

Elkészítése: A halat kivesszük a konzerves dobozból és az olajat lecsöpögtetjük majd villával szétnyomkodjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk és megmossuk. A krumplit enyhén sós vízben főni tesszük, mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát is és roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk, majd a reszelő legkisebb lyukán megreszeljük. A halhoz hozzáadjuk a reszelt krumplit és sárgarépát, az apróra vágott zöldhagyma fehér részét, belekeverjük a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. Frissen őrölt borssal és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. A halkrémet halacska alakúra formázzuk és félkörre vágott retekszeletekből halpikkelyekkel díszítjük. 


3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon cuki ez a mosolygós pikkelyes! Ötletes tálalás!

Kati írta...

Hogy ez milyen ötletes:) Gyereketetős:)

Linyah írta...

De jóóó! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...