2013. június 20.

Paradicsomos káposzta






Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 3 paradicsom, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,  2-3 ág borsikafű, őrölt bors, fűszerpaprika, só

Elkészítése: A káposztát megmossuk, félbe majd vékony laskára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, a borsikafűágat, sót, borsót és a fűszerpaprikát, majd félig felöntjük vízzel és főni tesszük. Közben a paradicsomokat éles késsel kicsit megvágjuk, 1-2 percre forró vízbe rakjuk, majd kivesszük és a héját lehúzzuk. Apróra vágjuk és hozzáadjuk a főzelékhez. Mikor a káposzta megfőtt, a lisztet csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel, behabarjuk vele az ételt és egyet még forralunk rajta.


3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ilyen formában még nem láttam. Gondolom ez olyan főzelék gyanánt van...

sedith írta...

Pont ilyent főztem ma, csak nem tettem csombort bele. És cseleztem is egy kicsit, emrt a tegnapi grillcsirke után megmaradt finom fűszeres szaftba dobtam bele a káposztát, így nem kellett hagymás alapot készítenem neki. Nagyon finom lett. :)

sedith írta...

Jaj, és én nem sűrítettem, csak úgy, magában maradt. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...