2013. július 27.

Sajtfelfújt gombamártással




Hozzávalók 6 db-hoz : 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, só, bors: 
a formák kikenéséhez: 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa; 
a gombamártáshoz: 15 dkg gomba, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk sóval meg borssal és sűrűsödésig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkavarjuk és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, belekavarjuk előbb a tojássárgát, majd  a kemény habbá vert tojásfehérjét. A szufléformákat kikenjük vajjal, behintjük zsemlemorzsával és a masszát szétosztjuk bennük, majd berakjuk egy tepsibe őket és félig felöntjük vízzel. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. 

Közben elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk,  majd a vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott gombát és zsírjára sütjük. Megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal meg apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A végén belekavarjuk a tejfölt is. A sajtfelfújtat azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Á szóval így kell készíteni, életemben soha nem tudtam, hogy tulképpen besamelt készítünk és utána bele a sajtot és végül a tojásokat, Adél nagyon guszta lett:-))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...