2013. július 28.

Sajtos padlizsán császárszalonnában







Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg császárszalonna, 10 dkg gouda sajt, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors

Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk és kb. 2x2 cm-es csíkokra vágjuk. A sajtokat lereszeljük, a tojást pedig felverjük és hozzáadjuk a sót meg a frissen őrölt borsót. A padlizsán csíkokat meghempergetjük a lisztbe és belemártjuk a tojásba. Egy hosszúkás, tűzálló formát kibélelünk császárszalonnával úgy, hogy a szélein kilógjon, beleszórunk egy rend sajtot, meglocsoljuk a tejszínnel és befedjük a padlizsáncsíkokkal. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A végén befedjük a lelógó császárszalonnával  és fóliával letakarjuk. 35 percig sütőben sütjük. Szeletelés előtt, hagyjuk kicsit kihűlni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...