2013. július 4.

Töltött paradicsom




Hozzávalók - 4 személyre: 8 paradicsom, 30 dkg darálthús, 25 dkg gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, kakukkfű; a rizottóhoz: 40 dkg rizs, 8 dkg vaj, 10 dkg parmezán, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, kb. 8 dl csontlé vagy zöldségalaplé, só, bors, petrezselyemzöld 

Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk és a húsát kivájjuk. A hagymát és a gombát megpucoljuk és apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk előbb gombát, majd ha összeesett, a darálthúst és a paradicsom kivájt húsát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és zsírjára pároljuk, majd a paradicsomokat megtöltjük vele. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben elkészítjük a rizottót. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés vajon egészen krémesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és addig kavarjuk, míg átlátszó lesz. Felöntjük a borral, és állandóan kavargatva, mindegyre feltöltjük egy kevés alaplével. Mikor a rizs megpuhult, megszórjuk sóval és borssal, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Krémesre kavarjuk, majd félrehúzzuk a lángról és lefedve, 10 percig pihentetjük. A töltött paradicsomokat rizottóval tálaljuk. 


1 megjegyzés:

sedith írta...

Gyönyörűséges! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...