2013. augusztus 7.

Disznósült párolt nyári zöldségekkel



Hozzávalók a sülthez:  80 dkg disznócomb, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál házi ételízesítő, bors, fűszerpaprika; a párolt zöldségekhez: 1 kis fej nyári káposzta, 1 karalábé, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A disznócombot szeletekre vágjuk, mindkét oldalán bedörzsöljük az ételízesítővel és megszórjuk a borssal meg a fűszerpaprikával. Egymás mellé helyezzük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alája, alufóliával lefedjük és 40-45 percre forró sütőbe toljuk. A körethez a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a répákat karikára, a karalábét kockára, a káposztát pedig laskára vágjuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk előbb a hagymát és egy keveset dinszteljük, majd az összes többi zöldséget. Megszórjuk a sóval, a borssal meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre pároljuk. Ha szükséges, egy-egy kevés vizet öntünk alája és hagyjuk zsírjára sülni. 

1 megjegyzés:

Roza írta...

Aledám, mindig is csodásak voltak az ételeid, a képeid. Most kicsit visszanéztelek, mert már régen nem volt rá módom. Csodás! Minden elismerésem!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...