2013. augusztus 6.

Padlizsánragú



Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 20 dkg csirkemell, 1 paprika, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg koktélparadicsom, 1 szelet citrom, só, bors, petrezselyemzöld; a körethez: 30 dkg fodros tészta

Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk, 2x2 cm.es kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és meglocsoljuk a citromlével. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott  paprikát, majd egy kis idő után a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Ekkor beletesszük a levétől lecsöpögtetett padlizsánt és a kettévágott koktélparadicsomot. Megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal és többször megkavarva, zsírjára sütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a ragúval tálaljuk. 




1 megjegyzés:

Gerdi írta...

De szép a tányérod! Előbb azt csodáltam meg, aztán jött sorra a ragu. Az sem semmi, szeretném!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...