2013. augusztus 27.

Tzatziki






Hozzávalók: 25-30 dkg uborka, 30 dkg zsíros joghurt, 2-3 cikk fokhagyma, 1 csokor zöld kapor, só, bors

Elkészítése: A joghurtot gézbe rakjuk és hagyjuk lecsöpögni. Az uborkát megmossuk, felét meghámozzuk  és felét héjasan hagyjuk, majd lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Megsózzuk és állni hagyjuk  egy ideig, majd a levét kinyomkodjuk.  A fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk a fokhagymaprésen, a kaport pedig apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, frissen őrölt borssal és ha még szükséges, sóval ízesítjük és 2-3 órára hűtőben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában is fogyasztható, de sült húsok mellé kiváló saláta. 


2 megjegyzés:

Flögi írta...

Szia Aleda, én úgy csinálom, ahogy a görögök, és abban kapor nincs (meg én nem is szeretem a kaprot). Veszek olyan jó kemény görög joghurtot (ahol élek, lehet kapni) és beletszek 1-2 El olívaolajat, frissen őrölt fekete borsot, sót, kis citromlevet és a lereszelt, besózott, kicsavart uborkát, no meg 3 szétnyomott fokhagymagerezdet. Éppen az előbb csináltam holnapra, hogy jól összeérjen. :-) üdv

Nea írta...

Én is pont úgy csinálom, ahogy Flögi, de nagyon guszta a tiéd is. Hetek óta ezen élek, annyira szeretem. A kapros változat is tetszik, imádom a kaprot. Kipróbálom majd úgy is

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...