2013. szeptember 11.

Brokkolis pite






Hozzávalók a pitetésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, só, hideg víz; a feltéthez: 1 brokkoli, 12 dkg sonka, 3 tojás, 3 dl tejföl, só, bors

Elkészítése: A pitetésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben a vajat, megsózzuk és hozzáadunk annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. Addig a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tésztát kinyújtjuk, a piteformába rakjuk és 5 percig elősütjük. Kivesszük és rátesszük a brokkolit meg a felvágott sonkát. A tojásokat felverjük a tejföllel, megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal és ráöntjük a pitére. Visszatoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. 


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon jól néz ki!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...