2013. október 26.

Tejben vajban sült csirkecomb





Hozzávalók 2 személyre  :  2 egész csirkecomb, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, só, bors, fűszerpaprika, szárított rozmaring; a körethez: 20 dkg krumpli, 3 dkg vaj, 1 dl tej,1 csokor petrezselyemzöld, só

Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk és minkét oldalán megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. Egy tűzálló tálba rakjuk, melléöntjük a tejet, tetejére pedig a vajat, majd megszórjuk szárított rozmaringgal. Alufóliával lezárjuk és forró sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. 
Közben a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük a vajjal meg a tejjel. Végül belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. 



3 megjegyzés:

Viki írta...

Ez bizony nálunk is nagyon kedvelt. Én rozmaringgal szoktam fűszerezni és a bőre alá sajtszeletet teszek.

marisz57 írta...

Meggyőztél, meg a kívánatos fotód!
inkább ilyet sütök holnap, a rántott csirkecomb helyett!

marisz57 írta...

Aleda, megsütöttem, nagyon finom volt, köszönöm a receptet!
Bejegyzést is írtam róla:http://tortafuggo.blogspot.hu/search?q=%C3%A9teleim

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...