2013. november 20.

Sajtos sült zöldségek


Hozzávalók 2 személyre: 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 pasztinák, 1 hagyma, 4 dkg sajt, 3 dkg vaj, só, borsikafű(kakukkfű).

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a pasztinákot karikákra, a hagymát cikkekre vágjuk, az összeset egy hőálló tálba tesszük. Ráöntjük az olvasztott vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, átforgatjuk, majd  20-25 percre betoljuk a forró sütőbe. Mikor készre sültek megszórjuk reszelt sajttal és 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Önmagában vagy sül húsok mellé fogyasztjuk. 


3 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Bevallom régen nem írtam, de nem csak nálad. Viszont egymás után látom facen, hogy milyen finomságokkal bombázol minket, úgyhogy szerettem volna elmondani, hogy rendszeresen összefut a számba a nyál, ha felraksz egy új képet! :))

marisz57 írta...

Hű, de jól néz ki! Borsikafű nincs itthon, de oregánó vagy kakukkfű is megteszi.Holnap megcsinálom!

Blogkonyha írta...

Imádom a sült zöldséget. Nekem sincs friss csomborom, de gondolom a szárított is jó.. Nagyon guszta tálalás!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...