2013. november 20.

Sajtos sült zöldségek






Hozzávalók 2 személyre: 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 szál paszternák, 1 hagyma, 4 dkg sajt, 3 dkg vaj, só, borsikafű

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk és karikára, a hagymát pedig cikkekre vágjuk. Egy tepsiben megolvasztjuk a vajat és a zöldségeket erős lángon megpirítjuk benne. Megsózzuk, megszórjuk a borsikafűvel és 15 percre betoljuk a forró sütőbe. Mikor készre sültek kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Önmagában vagy pedig sültek mellé fogyasztjuk. 


3 megjegyzés:

Barbi írta...

Bevallom régen nem írtam, de nem csak nálad. Viszont egymás után látom facen, hogy milyen finomságokkal bombázol minket, úgyhogy szerettem volna elmondani, hogy rendszeresen összefut a számba a nyál, ha felraksz egy új képet! :))

marisz57 írta...

Hű, de jól néz ki! Borsikafű nincs itthon, de oregánó vagy kakukkfű is megteszi.Holnap megcsinálom!

Illéskrisz Konyhája írta...

Imádom a sült zöldséget. Nekem sincs friss csomborom, de gondolom a szárított is jó.. Nagyon guszta tálalás!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...