2013. november 23.

Sütőtökös szelet








Hozzávalók :
a lapokhoz: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 25 dkg sült sütőtökhús, 25 dkg mascarpone, 12 dkg porcukor, fél rúd vanília; 
a glazúrhoz: 12 dkg cukor, 7 dkg kakaó, 0,5 dl víz, 2 dkg vaj; 
a tetejére: 1 evőkanál csokoládédara 


Elkészítése:
 Körülbelül 37x27 cm-es tepsiben, külön-külön  két lapot sütünk. Egy laphoz 2 egész tojást és 4 evőkanál cukrot kézi habverővel addig keverünk  amíg vastag habkrémet kapunk. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, beleszitálunk 2 evőkanál kakaót meg 1 kávéskanál sütőporral elvegyített 4 evőkanál lisztet és könnyed mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a második lappal is. 

A megsült sütőtökhúst villával összetörjük és krémesre kavarjuk. A mascarpone krémet kikavarjuk a vanília kikapart magjaival meg a porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a hideg sütőtök pürét. A krémet négy részre osztjuk. A lapokat hosszában kettőbe vágjuk és három rész krémmel megtöltjük őket. 

A glazúrhoz a cukrot a kakaóval összekeverjük, felöntjük a vízzel és addig főzzük, míg hólyagok nőnek a tetején. Félrehúzzuk és 1-2 perc után belekavarjuk a vajat. Mikor langyosra hűlt bevonjuk vele a sütemény tetejét. 

Egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd másnap szeletekre vágjuk. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével minden szeletre három krémrózsát nyomunk és megszórjuk csokoládédarával.




2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Jaj, de finom lehet!

Petra írta...

Ez valami isteni sütemény, és a látvány is gyönyörű. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...