2014. január 10.

Csupacsoki szelet






Hozzávalók 
a lapokhoz: 6 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor;
a krémhez: 4 tojás sárgája, 16 dkg cukor, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 25 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítése
Alapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat meg a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és előbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán beleforgatjuk a tojássárgás masszába.  A piskótamasszát három részre osztjuk, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,  rárajzolunk egy 35x12 cm-es téglalapot és  rákenünk egy adag masszát. Előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.Ugyanígy járunk el a másik két lappal is. Ne szárítsuk ki a lapokat! 

A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral, majd vízgőz fölött megfőzzük. Félrehúzzuk és belekavarjuk a felolvasztott csokoládét, majd többször átkavarva, hűlni hagyjuk. A vajat habosra kavarjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet. A lapokat megtöltjük a krémmel, tetejét egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk a kétféle reszelt csokoládéval. Egy éjszakára lehűtjük, másnap szeletekre vágva tálaljuk. 



1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ó, jaj ez nekem való lenne. Isten ments este megnézni ezt a fotót... Képes lennék neki állni. Nagyon guszta sütemény!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...