2014. január 11.

Elzászi sertéstarja







Hozzávalók: 4 szelet tarja, 50 dkg savanyított káposzta, 1 szál füstölt kolbász, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, 1 dl fehérbor, só, bors, fűszerpaprika; a körethez: 30 dkg krumpli, petrezselyemzöld

Elkészítése: A sertéstarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, az olajon mindkét felét pirosra sütjük, majd egy sütőtálba tesszük és melegen tartjuk. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal meg kevés sóval, és hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát. Összekavarjuk és víz hozzáadása nélkül megdinszteljük, majd a végén belekavarjuk a karikára vágott kolbászt is. A káposztát  a hússzeletekre halmozzuk, aláöntjük a bort meg egy kevés vizet, lefedjük és forró sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor puha leszűrjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és a káposztás hússal tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk tejföllel is.


2 megjegyzés:

Barbi írta...

Ja de jól néz ki!!!!! Olvasgatom még egy kicsit a receptet és gyönyörködöm a látványban! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Azta! Jó kis emberes adag! Bevállalnám egy Bilagittal... A káposztával mostanában óvatosan kell bánjak.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...