2014. január 6.

Narancsos torta gyümölcsökkel


Hozzávalók  
a piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál narancslé, 8 evőkanál liszt, 1 narancs reszelt héja, csipetnyi sütőpor; 
a csokoládés : 20 dkg 50 %-os csokoládé(fontos az 50 % kakaótartalmú csokoládé, hisy ay keménzíti meg a krémet), 20 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 1 dl tejszín
a narancsos krémhez: 25 dkg görög joghurt, 2 dl habtejszín, 10 g zselatin, 2 narancs
továbbá: 1 narancs leve, 2 dl habtejszín, 2 narancs, 3 kiwi, 1 gránátalma

Elkészítése: 

A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját, narancslevet meg az olajat és kissé még együtt verjük. A sütőport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 24 cm.es  tortaformába  öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt  megsütjük. 

A csokoládés krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a feltördelt csokoládét, a porcukrot meg a vajat és lassú lángon addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva, kenhető  állagúra hűtjük.

Egy kevés narancshéjat lereszelünk és kiszorítjuk a levét. Feloldjuk benne a zselatint, felmelegítjük(nem forraljuk), majd belekavarjuk a joghurtba. Belekavarjuk a reszelt narancshéjat is. A habtejszínt felverjük és könnyedén összekavarjuk a joghurttal. 

A piskótát lapjában kettőbe vágjuk és a lapokat meglocsoljuk a narancslével, majd lekenjük a csokoládés krémmel. Kapcsos tortaforma aljára tesszük az első lapot és rákenjük a joghurtos krém felét, rátesszük a második lapot és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára dermedni hagyjuk.

A tortát tálcára emeljük, az oldalát bevonjuk a felvert habtejszínnel és kirakjuk a gyümölcsökkel.



A tortát a férjem szülinapjára készítettem. Boldog szülinapot itt is, kedvesem :)



9 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, de csodálatos torta!
Gratulálok hozzá!
a férjedet pedig isten éltesse sokáig! :)

Flögi írta...

Hű, ez istenien néz ki. Még sosem jöttem rá, hogyan lehet a gránátalát enni, hiszen nincs belseje, azaz húsa, csak ezek a bogyók benne, azokat kelle ezek szerint megenni? :-)

Roza írta...

Isten éltesse a párodat, Adélka!!
A torta egyszerűen gyönyörű!:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Boldog szülinapos ez a torta! Pompásan fest!!!

Okki írta...

Boldog születésnapot férjednek! Isten éltesse még nagyon sokáig! :)
Csodaszép és finom tortát készítettél!

Aleda írta...

Köszönöm szépen, a férjem nevében is!
:)

Névtelen írta...

Kedves Aleda! A recept alapján elkészítettem a tortát (életem első próbálkozása). Az ízek csodálatosak. A csokis krémmel viszont volt egy kis gondom. Szirup sűrűségű volt kihűlés után is és csak kb.2-3 óra múlva sűrűsödött be. Mit ronthattam el?

Aleda írta...

Egy dologra tudok tippelni, hogy nem használt 50%-os kakaótartalmú csokoládét, ugyanis az keményíti meg a csokoládékrémet. Esetleg talán főzte is a krémet? Ugyanis, csak melegíteni kell és közben kavarni, egészen addig, míg egynemű lesz a krém.

Névtelen írta...

A csoki valóban nem volt 50% kakaótartalmú :-(. Köszönöm a választ.Amint alkalom adódik újra megsütöm a tortát :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...