2014. január 23.

Sárgarépás puffancs





Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott sárgarépa, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, szárított petrezselyemzöld; a sütéshez: 4 dl olaj

Elkészítése: Enyhén sós vizet forralunk, majd mikor forr, a fagyasztott sárgarépát beletesszük és 10 percig főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk, majd lereszeljük vagy esetleg ledaráljuk. A sajtot szintén lereszeljük és hozzáadjuk a sárgarépához a zsemlemorzsával meg a tojás sárgájával együtt. Sózzuk, borsózzuk és megszórjuk a szárított petrezselyemzölddel. A tojásfehérjét felverjük és könnyedén belekavarjuk a masszába. Ha túl lágynak találjuk, kevés zsemlemorzsát még tegyünk bele, de csak annyit, hogy formázható legyen. Olajos kézzel golyókat formázunk és forró olajban megsütjük. Melegen vagy hidegen, önmagában vagy feltétként egyaránt fogyasztható. 


2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Van jelentősége, hogy fagyasztott répát használsz? Friss sárgarépából is elkészíthető?

Aleda írta...

Nincs semmi jelentősége. Fagyasztóürítés volt, azért készült abból.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...