2014. február 24.

Céklás rizotto



Hozzávalók: 25 dkg rizs, 3 kisebb cékla, 1 l alaplé, 1 dl fehérbor, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, 5 dkg parmezán, só

Elkészítése: A céklát megmossuk és megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és addig pároljuk együtt, míg kifehéredik. Megsózzuk, felöntjük a borral és hagyjuk elfőni. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk, majd mikor a bor elfőtt, felöntjük egy  merőkanálnyival és hagyjuk újból elfőni. Ezt addig ismételjük, míg a rizs megpuhul. A céklát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a rizshez és 2-3 percig  főzzük együtt vele. Eloltjuk a tűzet alatta, hozzáadjuk a vajat meg a reszelt parmezánt és összekavarjuk. Önmagában vagy köretként fogyasztjuk.  


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...