2014. február 28.

Póréhagymás saláta


 
 Hozzávalók 2 személyre :  1 kisebb póréhagyma, 20 dkg konzervbab, 1 főtt sertésnyelv, 2 evőkanál tárkonnyal ízesített olaj, 1-2 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál cukor, só, fehér bors


Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.

2. A póréhagymát megmossuk, gyökerét és külső rétegeit eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. Egy szűrőbe tesszük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.

3. A sertésnyelvet csíkokra vagy kockára vágjuk.

4. Elkészítjük a salátalevet amihez összekeverjük az olajat a balzsamecettel, a cukorral, ízlés szerinti sóval meg őrölt borssal.

5. Egy tálba rakjuk a babot, a nyelvet meg a póréhagymát, leöntjük a salátalével és összekavarjuk. Fóliával lefedjük és 1-2 órára, hidegben érlelődni hagyjuk.

6. A salátát hidegen tálaljuk.


1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Pirítóssal máris jöhetne. Sonkával lehet megcsinálom a hét végén. Nagyon finom saláta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...