2014. március 14.

Marhahúsos ravioli





Hozzávalók a tésztához: 10 dkg liszt, 1 tojás, só; a töltelékhez: 20 dkg marha lapocka, 1 hagyma, 5 dkg krémsajt, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, 1 tojás; a mártáshoz: 1 piros paprika, 15 dkg krémsajt, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál paprikakrém, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld


Elkészítése: A tésztához a lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleszórunk egy csipetnyi sót, és beleütjük a tojást. Villával felverjük, miközben  belülről kifelé haladva beledolgozzuk a lisztbe. Mikor már villával nehéz dolgozni, kézzel gyúrjuk tovább, míg a tészta összeáll és kisimul. Letakarjuk, és 30 percig pihenni hagyjuk. Addig elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a ledarált marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk és összesütjük. Félrehúzzuk a tűzöl és mikor kihűlt belekeverjük a krémsajtot meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát nyújtófa segítségével vékonyra nyújtjuk, fele részre,  kb. 5 cm- es távolságban egymástól egy-egy teáskanál  tölteléket rakunk. A felvert tojással a töltelék körül lekenjük, befedjük az üresen maradt tésztával, lenyomkodjuk és kiszúróval kiszaggatjuk. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk a mártásba.  A mártáshoz az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk az apró kockára vágott paprikát és összesütjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, megsózzuk, borsózzuk, felöntjük a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk.  



2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Annyira guszta! Ez most így éhesen nagyon kínzó... Ötletes, ahogy kiszúrod ilyen virág alakkal... Tetszik!

Nelli írta...

Milyen szépek! Nagyon guszták! :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...