2014. március 6.

Tojásos spenótsaláta






Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg bébispenót, 2 tojás, 1 gránátalma, 2 evőkanál dió, 1 teáskanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, 2 cikk fokhagyma, só

Elkészítése: A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A gránátalma magjait kiszedjük és a levével együtt összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel, a mézzel és egy nagyon kevés vízzel. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és belekeverjük a gránátalmás öntetbe. Ízlés szerint sózzuk. A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, egy tálba rakjuk, meglocsoljuk az öntettel és rászórjuk a diót. A tojást cikkekre vágjuk, rátesszük a saláta tetejére és azonnal tálaljuk.



2 megjegyzés:

tücsi írta...

Húú, gyönyörű tavaszi színekben pompázó saláta. Nagyon guszta!!

Blogkonyha írta...

Tiszta tavasz! Már elkel a sok friss vitamin-pótló zöld-féle... Nagyon izgalmas saláta, kedvemre lenne!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...