2014. március 31.

Vegyes zöldségfőzelék






Hozzávalók 2 személyre:  25 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, petrezselyemzöld


Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.


2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.


3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne.


4. A dinsztelt hagymát felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk.


5. Mikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségkeveréket, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.


6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel.


7. Állandó kavarás mellett behabarjuk a főzeléket és 1-2 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.



2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet szeretem az ilyen zöldséges hús mentes ételeket!Guszta!

Illéskrisz Konyhája írta...

Én kelbimbó nélkül kérek! Úgy imádom... Guszta a tojással!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...