2014. április 9.

Kókuszos-epres torta



 Hozzávalók :
a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál kókuszreszelék, 1/2 tasak sütőpor
a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 50 dkg eper
a díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5-6 szem eper, 2-3 evőkanál  kókuszreszelék, citromfű

Elkészítése:
A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet meg a kókuszreszeléket és összekavarjuk. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral meg a pudingporral és felöntjük a tejjel, majd sűrűsödésig főzzük. Közvetlenül a tetejére fóliát teszünk és hagyjuk magától kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük(nem forraljuk), a tejszínt felverjük, az epret pedig megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk. A kihűlt pudingos tojáskrémbe belekavarjuk előbb a zselatint majd a tejszínhabot és végül beleforgatjuk az epret. Egy félgömb alakú tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a krémet és befedjük a piskótával. 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.

A tortát tálcára borítjuk, bevonjuk a felvert tejszínnel és megszórjuk a kókuszreszelékkel. A torta pereménél körbe tejszínhabbal, a tetejét pedig eperrel és citromfű levéllel díszítjük, majd megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.




2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, a torta és a képek is egyszerűen gyönyörűséggel töltik el az embert! Csodás!

Gabriella konyhája írta...

Hmmm, milyen finom lehet...
Csodaszépek a tulipánok is.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...