2014. április 3.

Mézes-mázas füstölt oldalas






Hozzávalók: 70-80 dkg füstölt oldalas; 
a mázhoz: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olaj, 1 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, bors; 
a kukoricás rizshez: 25 dkg rizs, 1 konzervkukorica, 5 dkg vaj, 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítése: A mázhoz a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Az oldalast a csontok mentén felvágjuk és bekenjük a mázzal. Fóliával letakarjuk és 4-5 órára hűtőbe rakjuk. Ezután egy tűzálló edénybe tesszük, aláöntünk annyi vizet, hogy félig a lében legyenek, lefedjük és forró sütőben  puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és ropogósra sütjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az átmosott és jól lecsöpögtetett rizst és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű, forró vízzel, mint amennyi a rizs, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, hozzáadjuk a konzervkukoricát, összekavarjuk és lefedve, 15 percig pihenni hagyjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...