2014. április 4.

Olajbogyós kenyérkoszorú




Hozzávalók: az olívabogyós tésztához: 20 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, 1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztő, 6 dkg szeletelt fekete olajbogyó; a paradicsomos tésztához: 25 dkg liszt, 2 dl paradicsomlé, 1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, 1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztő

Elkészítése: Az olívabogyós tésztához a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A paradicsomos tésztához a paradicsomlébe kavarjuk a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A tésztákat letakarjuk, 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk. A fehér tésztába beledolgozzuk az olajbogyót és 35-40 cm hosszú rúddá sodorjuk. A paradicsomos tésztát átgyúrjuk és azonos hosszúságú, 20 cm széles téglalappá nyújtjuk. Az olajbogyós tésztát ráhelyezzük a paradicsomosnak az egyik szélére, feltekerjük, majd a két végét kör alakban egymáshoz illesztjük. Egy kevés megmaradt tésztából rózsákat meg leveleket készítünk és feldíszítjük velük a kenyérkoszorút. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük.


 

2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Csodaszép!

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, micsoda hangulat! A narancssárga színek pompásak és ritkák!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...