2014. április 17.

Tojásrúd






Hozzávalók: 5+2 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál olaj, só, fehérbors; a sütéshez: 1 evőkanál olaj

Elkészítése: 5 tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét apróra vágjuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk. A nyers tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk az étkezési keményítőt, 2 evőkanál olajat meg a felaprózott tojásfehérjét. Egy 20x25 cm nagyságú tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olajjal, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben, 170 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Közben a főtt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojássárgáját,  a megmaradt 2 evőkanál olajat, enyhén sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. A tojásfehérje lapot kivesszük, keskenyebbik felére halmozzuk a sárgáját rúd formájában és feltekerjük. Belecsavarjuk a sütőpapírba, két végén a papírt megszorítjuk és 10 percre visszatesszük a sütőbe. A sütőpapírban hagyjuk kihűlni, majd hidegen 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk és önmagában vagy feltétként fogyasztjuk


3 megjegyzés:

Gabriella konyhája írta...

Nagyon tetszik a recept, és annyira jól néz ki.

Vicuska írta...

Nagyon jó ötlet!!!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon klassz és milyen szép.
Tojást minden formában szeretem,
biztosan kipróbálom :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...