2014. május 6.

Rozmaringos csülök





Hozzávalók 4 személyre: 
1 nagy sertéscsülök, 2-3 evőkanál olaj, csípős paprikakrém, 2-3 cikk fokhagyma, rozmaring;

 a pácléhez: 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, csípős paprika, só, szemes bors, babérlevél, rozmaring; 

a körethez: 50 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 10 dkg angolszalonna, só, bors.

Elkészítése
A pácléhez a csülök nagyságától függően 2-3 l, sós vizet felforralunk a megtisztított és egészben hagyott hagymával, fokhagymával, a csípőspaprikával meg a fűszerekkel, majd lehűtjük és egy éjszakára a csülköt pácolódni hagyjuk benne. 

Másnap a csülköt a páclében, lassú tűzőn, 1,5-2 óra alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk és a bőrös felületét éles késsel, négyzetrácsosan bevágjuk. A csípős paprikakrémet összekeverjük az olajjal, az áttört fokhagymával meg az apróra vágott rozmaringgal és a csülköt bekenjük vele. Forró sütőben, 25-30 perc alatt ropogósra sütjük, közben többször meglocsoljuk egy kevés főzőlével. 

A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Az angolszalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott  vöröshagymát és zsírjára sütjük. A megfőtt krumplit leszűrjük és még forrón összekeverjük a hagymás szalonnával. megszórjuk borssal, ha szükséges, még megsózzuk. Salátával, csípős paprikával tálaljuk. 


2 megjegyzés:

Anikó írta...

Hát ezt most nagyon kapóra tetted fel nekem, a hétvégén egyik nap ez lesz, pont van egy klassz csülköm, ezen agyalogtam, mit is kéne vele csinálni, na eldőlt:-))))
Majd beszámolok róla, úgyis kiteszem a blogra is:-))))
Köszi, puszi:-)))))

Adél írta...

Anikó, jó étvágyat hozzá! Nagyon finom lesz:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...