2014. június 5.

Bárányragu leves



Hozzávalók 5-6 személyre: 1 bárány lapocka, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3-4 csiperkegomba, 8 dkg zöldborsó, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor tárkony, 2 dl tejföl, 1 citrom, só, bors

Elkészítése: A bárányhúst megmossuk, kicsontozzuk és a húst apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikára, a gombát szeletekre vágjuk. Az olajon fehéredésig dinszteljük a húst,  hozzáadjuk a répákat, kicsit átsütjük, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, megszórjuk kevés borssal, beletesszük a tárkonyt és lassú tűzön megfőzzük. Mikor majdnem megvan, hozzáadjuk a gombát meg a zöldborsót és készre főzzük. A tejfölből meg a lisztből habarást készítünk, kevés levessen hőkiegyenlítjük és besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt citromlével savanyítjuk.



3 megjegyzés:

Mária Oszlánszki írta...

Oh, te jó ég, de guszta. :P

marisz57 írta...

Húsvétkor főztem én is bárányragu levest, szinte szóról szóra így. Nagyon finom volt!

Aleda írta...


Mária: :)köszi

Marisz : Akkor tuti szerettem volna a tiédet is :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...