2014. június 25.

Vaníliafagylalt sós karamellás pattogtatott kukoricával


Hozzávalók: 10 dkg natúr pattogtatott kukorica; a vanília fagylalthoz: 5 dl tejszín, 5 tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 rúd vanília; az öntethez: 12 dkg cukor, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1-2 csipetnyi só


Elkészítése
A vanília fagylalthoz a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínt. A vanília magjait kikaparjuk, beletesszük a tojásos keverékbe és vízgőz fölött, lassú tűzön, puding sűrűségűre főzzük miközben folyamatosan kavarjuk, nehogy a tojás összekapja. Félrehúzzuk a tűzről, kicsit kihűtjük, majd dobozba töltjük és mélyhűtőbe rakjuk, 1/2 óránként, összesen 3-4 alkalommal átkavarjuk, majd hagyjuk megfagyni.

Az öntethez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük, hogy felolvadjon. A tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a karamellre, megsózzuk,  majd 1-2 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, egy öntetes kancsóba töltjük és hagyjuk kihűlni. 

Tálaláskor a fagylaltkelyhek aljába pattogtatott kukoricát teszünk, leöntjük a karamellöntettel, ráhelyezünk 2-2 fagylalt gombócot, tetejére újból pattogtatott kukoricát szórunk, és leöntjük az öntettel. 



1 megjegyzés:

Dina írta...

Mekkora ötlet! Azt hiszem megvan a következő fagyi, ami elkészül nálunk! :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...