2014. július 4.

Mentás húsgolyók málnaöntettel








Hozzávalók 5-6 személyre:  60 dkg sertés lapocka, 40 dkg marha lapocka, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor metélőhagyma, 1 szál menta, só, bors, őrölt köménymag, 1-2 evőkanál olaj; a málnaöntethez: 35 dkg málna, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, balzsamecet, menta, só, bors.




Elkészítése
A húsokat ledaráljuk, a hagymákat megpucoljuk, a menta leveleivel együtt megmossuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és 2-3 órára hűtőben pihentetjük. Fontos, hogy a massza jól le legyen hűlve! Grillezés előtt kivesszük és olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, majd előtte vízbe áztatott bambusznyársra húzzuk. 

A málnaöntethez a málnát villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, az olajat és ízlés szerint, 1-2 evőkanál balzsamecetet. Megszórjuk borssal, csipetnyi sóval és belekavarjuk az apróra vágott  mentát. A húsgolyókat grillen megsütjük és friss salátával meg málnaöntettel tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Gabriella konyhája írta...

Nagyon finom lehet...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...