2014. augusztus 7.

Arató kaszásleves






Hozzávalók
 4 személyre: 25 dkg sonka vagy füstölt csülök, 50 dkg krumpli, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál zsír,  2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojássárga, ecet, só, babérlevél, petrezselyemzöld

Elkészítése: A  sonkát jól megmossuk, ha szükséges, vízben 2-3 órán át áztatjuk, majd kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk, majd a zsíron félig megdinszteljük, hozzáadjuk a sonkát és együtt átsütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és mikor a sonka majdnem puha, hozzáadjuk a leveshez, megfőzzük. Ha szükséges, megsózzuk. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele a levest. Az ételt félrehúzzuk a tűzről, a tojássárgáját elkavarjuk egy kevés levessel, majd rátöltjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, ecettel savanyítjuk és pirított zsemlekockákkal tálaljuk. 



2 megjegyzés:

Endre Sinka írta...

Irigylem a kaszásokat,hogy ilyen finom levest kaptak. Kár, hogy az én derekammal nem tudnék kaszálni!

Gabriella konyhája írta...

Nagyon finom leves, és olyan helyes ez a kis tálka is.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...