2014. augusztus 6.

Málna és ribizli szörp


Málnaszörp 

Hozzávalók: 1 kg málna, 50 dkg cukor, 1 teáskanál citromsó(sav), szalicil

Elkészítése: A málnát átválogatjuk, megmossuk, egy nagyszájú üvegbe tesszük és kézzel összetörjük. Hozzáadunk 1 liter vizet, a citromsót és 1 napig állni hagyjuk. Másnap gézbe kötve felakasztjuk, és egy edénybe csöpögtetjük a levét. Hozzáadjuk a cukrot meg a szalicilt és többször megkavarjuk. Mikor a cukor teljesen felolvadt, tiszta, csirátlanított üvegekbe töltjük és lezárjuk. 


Feketeribizli szörp

Hozzávalók: 1 kg feketeribizli, 50 dkg cukor, 1 teáskanál citromsó(sav), szalicil

Elkészítése: A ribizlit átválogatjuk, megmossuk és ledaráljuk. Hozzáadunk 1 liter vizet, a citromsót és 1 napig állni hagyjuk. Másnap gézbe kötve felakasztjuk, és egy edénybe csöpögtetjük a levét. Hozzáadjuk a cukrot meg a szalicilt és többször megkavarjuk. Mikor a cukor teljesen felolvadt, tiszta, csirátlanított üvegekbe töltjük és lezárjuk. 





2 megjegyzés:

Kerti Törpe írta...

Szervuz Adél/Aleda!
Mi az a citromsó? Citromhéj és só keveréke? Mik az arányok? Köszi a választ: Kerti Törpe

Adél írta...

Szia Kerti Törpe! A citromsó, az citromsav. Elnézést, Erdélyben igy nevezzük, bizonnyára helytelenül, a románból tükőrfordítva. -Sare de lamaie .

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...