2014. augusztus 16.

Sült paprika krémleves








Hozzávalók 4 személyre:   8-10 db kápia paprika,  l zöldségalaplé, 1 dl tejszín, só, bazsalikom, balzsamecet; a tálaláshoz: 25 dkg telemea sajt 


Elkészítése: A paprikát megmossuk, szárazra töröljük és tesibe tesszük, majd magas hőfokon, minden oldalukon addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé megszenesedik. A megsült paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a  héját, kicsumázzuk és megmossuk. Késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomlevelet és krémesre kavarjuk, miközben kevés alaplevet öntünk bele. Ha eléggé krémes, felöntjük a megmaradt alaplével, a tejszínnel, sózzuk, borsózzuk, kevés balzsamecettel ízesítjük és felforraljuk. A telemea sajtot kis kockákra vágjuk és tálaláskor a levesbe tesszük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...