2014. szeptember 24.

Kukoricás saláta





A kukorica a salátabárok, büféasztalok leggyakrabban használt alapanyaga. Jól passzol bármilyen zöldséghez, megőrzi állagát és formáját, felveszi az öntetek aromáját. Többnyire majonézes, mustáros öntetekkel keverik, de lightosabb formában is kedvelt, mint például joghurttal vagy egyszerű citromos, ecetes, olívaolajos mártásokkal.  A friss  kukorica használata szezonális, télen és tavasszal  konzervkukoricát lehet használni. A kész salátát ajánlatos jól behűteni tálalás előtt.




Hozzávalók 4 személyre:  2 cső csemegekukorica, 8 dkg sajt, 1 avokádó, 1 kid fej lila hagyma, 1 paradicsompaprika; az öntethez: 0,5 dl olívaolaj, fél citrom, oregánó, bors, só

Elkészítése

1. A kukorica héját lehántjuk, megtisztítjuk a bajuszától. Pár egészséges, belső levelet egy edény aljára teszünk, ráhelyezzük a kukoricát és felöntjük vízzel, majd forrástól számítva 15 percig főzzük.
2. Az öntethez a olajat összekeverjük a citrom levével, enyhén megsózzuk, borsozzuk és belekavarjuk az oregánót.
3. A paradicsompaprikát megmossuk, kicsumázzuk majd kockákra vágjuk.
4. A sajtot szeletekre, majd csíkokra, aztán kockákra vágjuk. 


5. A megfőtt kukoricát a vízben hűlni hagyjuk, majd éles késsel a szemeket levágjuk a csőről.
6. A hagymát megpucoljuk, négybe, majd szeletekre vágjuk.
7. Az avókádot meghámozzuk és kockákra vágjuk.
8. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, megszórjuk borssal és ráöntjük az öntetet, majd összekeverjük. 1-2 órára lehűtjük, majd önmagában vagy sült húsok mellé tálaljuk.


1 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, ezt a finom és gyönyörű szinekben pompázó salátát már most megenném:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...