2014. szeptember 15.

Mákos sütemény







Hozzávalók: 6 tojás, 24 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor;
 a töltelékhez: 25 dkg mák, 8 dkg cukor, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja;
 a tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:  
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk az olajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk a tojásos masszába, végül könnyedén belekavarjuk a felvert fehérjét. A tésztát két részre osztjuk, felét egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük. 
A Mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal meg a tejjel és a félig megsült tésztára simítjuk, majd a töltelékre simítjuk a másik rész tésztát. Visszatoljuk a sütőbe és újabb 15 percig sütjük. 
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral. 



2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! És hogy ízlett?

Aleda írta...

Krisz, nagyon finom volt! Köszi:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...