2014. október 17.

Birsalma kocsonya és ivólé




Birsalmakocsonya
Hozzávalók: 2 kg birsalma, 1,5 kg cukor, 7-8 dl víz, 1 citrom leve
Elkészítése: A megmosott, megtisztított birsalma magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és a vizet, majd kis lángon, folyamatosan kavargatva felfőzzük, és addig főzzük, míg eléri a kívánt sűrűséget. Ekkor a lekvárt üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk, és így hagyjuk száraz dunsztban kihűlni. Felhasználásig ilyen helyzetben tartjuk.





Rostos birsalmalé
Hozzávalók: birsalma, cukor, szegfűszeg, nátrium-benzoát
Elkészítése: A gyümölcsöt megpucoljuk, magházát kivágjuk, feldaraboljuk és  szegfűszeges vízben  puhára főzzük. Krémesre turmixoljuk, ízlés szerint cukorral édesítjük és 1-2 percnyi főzés után még forrón üvegekbe töltjük. A két celofánréteg közé natrium-benzoátot teszünk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...