2014. október 16.

Boros csülök gránátalma szósszal



Hozzávalók 5-6 személyre:  1 füstölt csülök, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál szemes bors, 2 dl vörösbor, 3-4 evőkanál olaj;
 a körethez: 1,2 kg krumpli, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, só;
 a szószhoz: 2 gránátalma,  2,5 dl bor, 2-3 evőkanál méz, 1 citrom

Elkészítése
A csülköt megmossuk és annyi hideg vízben amennyi épp ellepi, főni tesszük. Hozzáadjuk a bort, a megtisztított hagymákat, a szemes borsót és 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha megfőtt kiemeljük a léből, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk, tepsibe helyezzük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőben pirosra pirítjuk.

Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat meg a felvágott petrezselyemzöldet és villával összetörjük. 

A szószhoz a gránátalma magjait meg a levét egy kisebb edénybe tesszük, meglocsoljuk a citrom levével és lassú lángon forralni kezdjük. Hozzáadjuk a bort és addig főzzük, míg a leve elapad. Beletesszük a mézet és 2-3 percig főzzük. 

A tört krumpliból 2 evőkanál segítségével galuskákat formázunk és a csülökkel meg a szósszal tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...