2014. október 7.

Kukoricapelyhes csibefalatok






Hozzávalók 3-4 személyre: 1 egész csirkemell, 2-3 evőkanál olaj, 1 tojás, 12dkg  kukoricapehely, só, bors, fűszerpaprika; a salátához: 2 uborka, 2 paradicsom, 4 sárgabarack, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, 1 evőkanál olívaolaj, ecet, só

Elkészítése
1. A csirkemellet kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
2. A húst tetszés megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. 1 órára hűtőbe rakjuk. 
3. A tojást felverjük, ráöntjük a húsra és jól összekeverjük. 
4. A kukoricapehelyt egy kissé összetörjük, majd rászorjuk a húsra és összekeverjük. 




5. A húsdarabokat egymás mellé tesszük egy tányérra és 10 percig állni hagyjuk, hogy a kukoricapehely kissé meglágyuljon.
6. Forró olajban kisütjük a csibefalatokat, majd szűrőkanállal kiemeljük és papírtörlőre tesszük. 
7. A salátához a hozzávalókat megmossuk és apróra vágjuk, majd összekeverjük az ecettel, sóval meg kevés olajjal. 


3 megjegyzés:

sedith írta...

Na nem semmi! Nézd meg mit tettem én is fel az előbb. :) Más körettel, kicsit másként elkészítve, de kukoricabundás csirkefalatok. :)

Aleda írta...

Kukoricázunk, mi? :P :D

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! Csirkeszárnnyal és egy kis chilivel is remek. Ezért a lánykám megőrülne...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...