2014. október 22.

Sült céklaleves






Hozzávalók 4 személyre:   1 nagy cékla, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 l zöldségalaplé, 1 dl tejszín, 1dl tejföl, 3-4 tojás, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, kakukkfű

Elkészítése
1. A céklát és a hagymákat megpucoljuk és megmossuk.
2. Szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk kakukkfűvel.
3. Sütőpapírral lefedjük és 40-50 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd késes aprítóba tesszük.
4. Kevés  zöldségalaplét adunk hozzá és krémesre kavarjuk.
5. Felöntjük a megmaradt alaplével, hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. Ha szükséges még megsózzuk.
6. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A levest tojással és tejföllel tálaljuk.








1 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, valami csodálatos színe van!:) Biztosan nagyon finom is...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...