2014. december 23.

Sonkás sajtos pulykamelltekercs





Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet pulykamell, 4 szelet nyers füstölt sonka, 4 szelet sajt, 4 szelet pármai sonka, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika;
 a körethez: 50 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék, 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1 dl tej, só, chilipehely

Elkészítése: A pulykamellet kissé klopfoljuk, mindkét felét enyhén megsózzuk, megszórjuk sóval meg fűszerpaprikával. A hússzeletekre tesszük a füstölt sonkát majd a sajtot és szorosan föltekerjük, majd a tekercset vékonyra szeletelt pármai sonkába csavarjuk, a végeit benyomjuk. A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és egy tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a tekercseket, aláöntünk egy kevés vizet, majd lefedjük és 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor kifedjük és pirosra pirítjuk. A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és a vajon átsütjük, megszórjuk a chilipehellyel. A krumplit megfőzzük, majd a megmaradt vajjal és tejjel kikavarjuk. A tekercseket szeletekre vágjuk, krumplipürével és a vajas zöldségekkel tálaljuk. 


3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Csodás ünnepi falatok! Áldott, Karácsonyt Kívánok Aleda!

Gabriella konyhája írta...

Áldott ünnepeket kívánok Aleda!

Aleda írta...

Köszönöm szépen nektek!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...