2014. december 31.

Szilveszteri bőrös malactekercs

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak!




Hozzávalók 4 személyre: 1-1,2 kg bőrös malachús(hasalja), 2 dl fehérbor; az olajos páchoz: 1 dl olaj, 5 cikk fokhagyma, 1 citrom leve, 1 evőkanál fűszerpaprika, só, bors, rozmaring; a körethez: 1 póréhagyma, 3-4 szál sárgarépa, 1 brokkoli, só

Elkészítése:



1. A malachúst megmossuk, szárazra töröljük és bőrös felén éles késsel négyzetrácsosan bevágjuk.
2. A páchoz összekeverjük a fűszerpaprikát a sóval meg a borssal, hozzáadjuk a megpucolt és áttört fokhagymát, a megmosott rozmaringot, ráöntjük az olajat meg a citromlevet és összekavarjuk.
3. A malachúst minkét felén jól bedörzsöljük a páclével.
4. A bepácolódott húst a bőrös felével kifele szorosan felcsavarjuk.



5. A hústekercset szorosan összekötözzük mint a sonkát, fóliával lefedjük és 12 órára hűtőbe tesszük.
6. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a sárgarépát meg a póréhagymát karikára vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük, egy tepsi aljába tesszük és enyhén megsózzuk.
7. A hústekercset ráhelyezzük és felöntjük a borral meg  2-3 dl vízzel.
8. Alúfoliával befedjük és lassú tűzőn, 45-50 percig pároljuk. Az utolsó 15 percben levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk.
9. A húst éles késsel vékony szeletekre vágjuk és a velesűlt zöldségekkel tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...