2015. február 14.

Bruschetta






Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet kenyér, 2 paradicsom, 3-4 cikk fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, só, bors, bazsalikomlevél

Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat, a paradicsomot és a bazsalikomlevelet megmossuk a fokhagymát pedig megpucoljuk.
2. Szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk a kenyérszeleteket és sütőben, mindkét felén megpirítjuk.
3. A paradicsomnak kivájjuk a leves belsejét, a többit pedig kockára vágjuk. 2 cikk fokhagymát és a bazsalikomlevelet apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekavarjuk a paradicsomot, a fokhagymát meg a bazsalikomlevelet, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk.
5. A megpirított kenyérszeleteket bedörzsöljük fokhagymával és vékonyan lekenjük olívaolajjal.
6. Egy evőkanál segítségével a paradicsomos keveréket a kenyérszeletekre halmozzuk. Azonnal tálaljuk.


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon szerelmes! Édik ezek a finomságos szívecskék!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...