2015. február 5.

Szív és zúzapörkölt nokedlivel






Hozzávalók 4 személyre: 1 kg szív és zúza, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál sós paprikakrém, 1 teáskanál fűszerpaprika, bors, só; a nokedlihez: 3 tojás, 40 dkg liszt, só, víz, 3-4 dkg vaj 

Elkészítése
1. A belsőségeket megtisztítjuk az esetleges nem odaillő részektől, megmossuk és szűrőbe tesszük.
2. A felvágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsiradékon, félrehúzzuk és beletesszük a fűszerpaprikát meg a paprikakrémet.
3. Hozzáadjuk a belsőségeket és fehéredésig dinszteljük.
4. Megszórjuk frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval és felöntjük langyos vízzel, majd addig főzzük, míg a hús megpuhul és sűrű szaftja lesz.
5. A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. 
6. Enyhén sós vizet forralunk, majd  nokedliszaggatóval 


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...