2015. március 29.

Sonkás-virágos falatok





Hozzávalók 40 darabhoz:  10 vékonyra szeletelt graham kenyér, 10 dkg vaj, 10 vékony szelet sonka, 3-4 szál petrezselyemzöld, 3-4 bazsalikom levél, só, fehérbors, 1 piros paprika

Elkészítése: A zöldfűszereket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. 1 szál petrezselyemlevelet félreteszünk, a többit a bazsalikomlevéllel együtt nagyon apróra vágjuk. A puha vajat habosra keverjük, beleszórjuk a zöldfűszereket, a sót meg a fehérborst és összekavarjuk. A kenyérszeletekből, kerek kiszúróval falatnyi kenyérdarabokat szaggatunk(1 szelet kenyérből 4 falatkát). A fűszervajat csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és mindegyik kenyérkére vékony vajrózsát nyomunk. A sonkaszeleteket hosszában négy csíkba szakítjuk vagy vágjuk, a csíkokat a két végüktől megcsavarjuk és rózsa formájába tekerjük, majd a vajra tesszük. Kis petrezselyemlevéllel és paprikakockával díszítjük. Csak1-2 órával a tálalás előtt készítsük el, különben megszáradnak, addig tartsuk hűtőben, hogy a vaj megkeményedjen. 



1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon ötletes és szép. Mindig öröm idelátogatni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...