2015. április 17.

Bajorkrémes epres kosárkák




Hozzávalók 24 db.: 6 réteslap, 5 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 10 dkg + 2 evőkanál cukor, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 50 dkg eper.  
Elkészítése:  

1. A réteslapokat 8 részre osztjuk, felvágjuk, majd a kis lapocskákat vékonyan lekenjük olvasztott vajjal és kettőt-kettőt egymásra teszünk.
2. Az így elkészített  réteslapokat muffinforma tepsibe helyezzük, a lelógó széleit kissé betűrjük, hogy ne égjenek meg. 
3. Előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt  világosbarnára sütjük. 
4.  A tojássárgáját összekeverjük a cukorral. 

5.  A tejet felmelegítjük és a tojásos masszát állandóan kavarva felöntjük a meleg tejjel. Vízgőz fölött besűrítjük(ne forraljuk, mert a tojás összeugrik!)
6.  Az eper felét megmossuk, összevágjuk, megszórjuk 2 evőkanál cukorral és pürésítjük. 
7. A zselatint 0,5 dl vízbe áztatjuk, majd a még meleg tojáskrémbe kavarjuk. Mikor majdnem kihűlt, belekavarjuk az eperpürét is.
8. A tejszínt felverjük és könnyedén beleforgatjuk az epres-tojásos krémet. 

9. A kosarakat megtöltjük a krémmel és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a megmaradt eperrel.


1 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, ezek a kosárkák csodálatosak! Igaz, az általad készített dolgokról mindig csak felsőfokban lehet beszélni!:) A képekről úgyszintén!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...