2015. április 21.

Erdélyi zsiványpecsenye


Hozzávalók 4 személyre: 35-40 dkg vesepecsenye, 16 dkg füstölt szalonna, 1 piros paprika, 6-8 erdei gomba vagy csiperke, 1 nagy hagyma, só, bors, 3-4 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj ; a tálaláshoz: puliszka, csípős paprika

Elkészítése: A vesepecsenyét ujjnyis szeletekre, majd kockákra várjuk. A fokhagymát áttörjük, kikavarjuk sóval, borssal meg az olajjal és a húst beleforgatjuk, 1-2 órát állni hagyjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, a gombát megmossuk, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, a szalonnával együtt szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalókat, egymást váltakozva nyársra húzzuk és parázs fölött megsütjük. Puliszkával tálaljuk, mellé csípős paprikát adunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...