2015. április 5.

Sonkás torta




Hozzávalók:  6 nagy szelet préselt sonka, 6 nagy szelet sajt, 8 vékony szelet karajsonka, 12 dkg sajtkrém, 2 evőkanál tehéntúró, 1-2 szál friss kapor, 1-2 szál petrezselyemzöld, 2-3 hónapos retek, metélőhagyma, saláta, só, fehér bors.

Elkészítése: A sajtkrémet kikavarjuk a tehéntúróval, sóval, borssal és kevés apróra vágott zöld kaporral ízesítjük. A préselt sonka meg sajtszeleteket a lehető legnagyobb, kör alakúra szaggatjuk, majd mindegyiket lekenjük a tehéntúrós sajtkrémmel és váltakozva, egymásra rakjuk. Ha sonkával kezdjük, a legfelső réteg sajt lesz. A megmaradt krémet csillagcsöves habzsákba tesszük, a karajsonka szeleteket kettőbe vágjuk, mindegyikből egy-egy tölcsért alakítunk és megtöltjük a sajtkrémmel. A sonkatölcséreket a torta tetejére rendezzük, kevés krémet nyomunk a közepére, hogy a tölcséreket összefogja. A tortát salátára helyezzük, vékonyra szeletelt retekkel, petrezselyemlevéllel és metélőhagymával díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd szeletekre vágva tálaljuk. 



2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Gyönyörű lett a sonkatortád! Szívesen megkóstoltam volna. :)
Az idén én is akartam készíteni, megvettem a hozzávalókat, de időhiány miatt nem készült el...

Adél írta...

Ha nem fogytak el a hozzávalók, lehet még elkészíted :). Ha nem,akkor majd legközelebb! Nálunk a lányom kedvence, de mi is szeretjük persze:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...