2015. április 23.

Testradírok házilag







Testradírok házilag 

 A bőrünk-bár nem úgy tekintünk rá, a legnagyobb kiterjedésű szervük, mely több fontos feladatot lát el: védi a belső szerveinket a mechanikai hatásoktól, meggátolja, hogy a létfontosságú testnedvek elpárologjanak, szabályozza testünk hőmérsékletét. Bőrünk felső rétege a felhám(epidermisz) több sejtrétegből áll. Legalul képződnek a henger alakú új sejtek, ezek ahogy egyre feljebb haladnak, ellaposodnak, majd a felhám felszínéhez érve elszarusodott hámsejtek lesznek és teljesen elpusztulnak.  Ez a folyamat kb. 50 nap leforgása alatt folyik le. 
Fontos, hogy a bőrt megszabadítsuk ettől az elhalt szarurétegtől, hogy  újra szabadon lélegezhessen és regenerálódhasson.  Természetes anyagokat tartalmazó bőrradírokkal tudunk a leghatásosabb és legkíméletesebb módon ezen segíteni. A legkézenfekvőbb és legolcsóbb  ilyen anyagok a kávézacc, mely jótékony hatással van a pattanásos és a narancsbőrre, a korpa mely jó a zsíros és a problémás bőrre. A méz antibakteriális, gyógyítja és nyugtatja a bőrt, a narancs erős antioxidáns, véd a szabad gyökök támadásával szemben és megakadályozza az öregedés jeleinek kialakulását. A bőrradírba belekevert olajok egyúttal hidratálják is a bőrt. A mandulaolaj a száraz, érzékeny bőrre jó, a tökmagolaj segít a bőrbetegségek regenerálódásában, az olívaolaj regeneráló, antioxidáns és immunerősítő.
A bőrradírozást az esti órákban végezzük, hogy a bőrnek legyen ideje reggelig regenerálódni. Mindig vizes bőrre dörzsöljük, óvatosan, körkörös mozdulatokkal, vigyázva, hogy a szem körüli érzékeny területekre ne kerüljön. A dörzsölést nem kell túlzásba vinni, hogy a bőr ne sérüljön meg, hetente pedig egy alkalommal ajánlott, hisz túlzott használata épp ellenkező hatást vált ki. Pár perc könnyű dörzsölés után langyos vízzel le kell mosni és ha van rá idő, hagyni, hogy a bőr magától száradjon meg, eközben a hidratáló olajat magába szívja.


Kávézaccos bőrradír
Hozzávalók: 2 evőkanál kávézacc, 1 evőkanál búzakorpa, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál tökmagolaj(olívaolaj is lehet).
Elkészítése: A kávézaccot összekeverjük a korpával és a mézzel, majd annyi olajat adunk hozzá, hogy kásás állagú keveréket kapjunk. Nagyobb adagot is készíthetünk, lezárt tégelyben, száraz helyen tároljuk. használatkor ne nyúljunk bele vizes kézzel.




Narancsos bőrradír
Hozzávalók: 2 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál mandulaolaj(olívaolaj is lehet), fél narancs reszelt héja, 1-2 evőkanál narancslé.
Elkészítése: A cukrot egy tégelybe tesszük, rátöltjük az olajat és alaposan összekeverjük. Az olaj nem engedi hogy a cukorszemcsék elolvadjanak. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és annyi narancslevet, hogy egy kásás állagú keveréket kapjunk. A cukor miatt ez a keverék nem tárolható, mert megkeményedik, ezért csak annyit készítsünk, amennyit egy alkalommal elhasználunk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...