2015. április 3.

Tökmagos spenótos tekercs




Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg  friss spenót(vagy 30 dkg fagyasztott),  4 evőkanál tejföl, 5 dkg tökmag, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál reszelt sajt, 1/2 tasak sütőpor, só, bors; a vajkrémhez: 10 dkg sajtkrém(mascarpone), 10 dkg kecskesajt vagy feta sajt, 10 dkg fűstölt lazac.

Elkészítése: A tökmagot száraz serpenyőben megpergeljük, hűlni hagyjuk, majd késes aprítóban összevágjuk vagy ledaráljuk. A spenótot megmossuk, enyhén sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük és összevágjuk. Ha fagyasztottat használunk, kiengedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat kevés sóval, borssal, meg a tejföllel felverjük, hozzáadjuk a spenótot, a tökmagot, a reszelt sajtot és végül a sütőporral összevegyített lisztet és alaposan kikavarjuk. Sütőpapírral bélelt, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük és nedves konyharuhába csavarva hűlni hagyjuk. Közben a kecskesajtot villával összetörjük és kanalanként adagolva, belekeverjük a sajtkrémbe. A kihűlt spenótos lapot kibontjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és lekenjük a sajtkrémmel, majd kirakjuk a vékony lazacszeletekkel és szorosan feltekerjük. A tekercset visszacsavarjuk a sütőpapírba és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap éles késsel szeleteljük és tálcára rendezzük. 

Megjegyzés: Lazac helyett vékonyra szeletelt sonkával is készíthetjük. 


1 megjegyzés:

Flögi írta...

Az egyik szomszédunk szokott mindig ilyet csinálni, ha valami buli vannáluk, kicsit több lazaccal csinálja, és a fehér krém az friss-sajt szokott lenni, isteni. üdv

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...